Kako bismo Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija ili zatvori obavijest.

Fanatik

Prošlo je drugo kolo i već su počele lagane kritike na suđenje, lagane sumnje u rezultate, a sve to zamagljuje puno dobrih stvari koje nudi HNL. Šest golova na Kantridi, sjajan dekor i atmosfera, fantastična Rijeka, veliki preokret i sedam golova u Zagrebu. Sve to dovoljno je da ovo kolo proglasimo uspješnim, ali naravno da kod nas negativne stvari zasjenjuju pozitivne i to je već postala svakodnevica. Zaboravljamo da su sva četiri naša kluba prošla u Europi i to je svakako za zabilježiti.

Mario Mandžukić predstavljen je pred osam tisuća vjernih navijača Atletica, a tijekom predstavljanja neki od njih utrčali su na travnjak želeći izbliza pozdraviti novu zvijezdu njihovog kluba.

Dok je Mandžukić praćen ljudima iz kluba izlazio na travnjak, jedan od navijača uspio je preskočiti ogradu i krenuti prema Mandžukiću, no redari su ga vrlo brzo svladali.

Gužvu je pokušao iskoristiti drugi navijač, međutim spretni redari uspjeli su i njega uhvatiti. Prije nego je svladan, uspio je Mandžukiću dobaciti Atleticov dres.

Hrvatski reprezentativac sve je to popratio sa smiješkom.

Louis van Gaal preuzeo je Manchester United i slaže igru i momčad za dolazeće prvenstvo. Međutim, morat će prvo poraditi na nekim osnovama te, primjerice, igrače naučiti kako pucati na gol.

Antonio Valencia nije igrač koji voli plasirati loptu već i kada puca na gol, čini to često punom snagom, a to je ono što se Nizozemcu baš i ne sviđa.

Tijekom treninga u Pasadeni Van Gaal je poučio Valenciju kako pucati na gol. "Prije nego pucaš, moraš pogledati vratara i tada tvoj udarac ne treba biti jak te mora ići u kut. Dovoljno je pogledati kako se kreće vratar. Tek tada pucaš, pripazi na to", poručio je Van Gaal Valenciji.

Iz Dohe Jelena Bagarić:Pružila mi se nevjerojatna prilika da budem dio svečane ceremonije ždrijeba za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se od 15. siječnja do 1. veljače održati u Kataru, točnije u Dohi. No, nisu samo skupine bile ono što sam saznala i vidjela u Dohi već puno više. Od samih dvorana u kojima će se prvenstvo igrati, uvjeta za novinare, ali i o samoj kulturi ove nevjerojatno bogate zemlje.

Pedesetak novinara iz cijelog svijeta dobilo je priliku doći u Katar, točnije u njegov glavni grad Dohu. Povod je dakako bio ždrijeb, ali puno je više toga stajalo iza toga. Unaprijed nam je poslan program koji će nas čekati za vrijeme tog vikend posjeta ovoj, za nas, dalekoj zemlji.

U Dohi je vruće i imaju jako puno novaca

Dvorane neće biti određene prema grupama

Sve četiri dvorane nalaze se u istom gradu i na ne više od 30 kilometara od svih hotela i jedna od druge. Za sada se planira da reprezentacije ne igraju svaki dan u istoj dvorani, što bi značilo da postoji mogućnost da reprezentacije svaki dan igraju u novoj dvorani. Momčadima se puno olakšava zato što se uopće za vrijeme prvenstva ne moraju seliti već su cijelo vrijeme u istom hotelu. Dvorane će se navodno određivati prema atraktivnosti pojedine utakmice.

Ono što sam ja znala o Kataru prije no što sam otišla je to užasno bogata država, da leže na plinu i nafti i da su tu neki šeici koji kupuju sportske klubove jer ne znaju kuda bi s novcem. I da, znala sam da je vruće. Sve navedeno se i potvrdilo, ali još su neke stvari „isplivale“. Doha je jedno veliko pustinjsko gradilište. Na svakom ćošku grada se nešto gradi i popravlja, pa čak i u tako zvanom City centru gdje je sve vrvi ogromnim staklenim neboderima.

Odmah na prvu shvatite da je to zemlja luksuza. Sve na to upućuje. Od automobila na cesti, zgrada, hotela, dućana i poznatih restorana. Ljudi baš nema na cesti jer je vrijeme teško podnošljivo. Trenutno temperatura varira između 40 i 50 stupnjeva Celzijevih, a dodatno težinu stvara nesnosna vlaga. Doslovno kao da udišete vodu. Odmah se tu nametnulo pitanje nogometnog SP-a 2022. u tim uvjetima, no vjerujte mi Katarani mogu sve pa tako i klimatizirati nogometni stadion. Ili ga napraviti unutar dvorane.

Rukometni vikend u Dohi

Razlog mog posjeta nije bilo razgledavanje već rukomet, ali ovakve stvari se ne mogu ne primijetiti. Domaćini su nam tako priredili radionicu u kojoj su nas upoznali s onime što nas očekuje u ovom vikend posjetu, ali i u budućnosti na Prvenstvu. Sve je bilo do zadnjeg detalja isplanirano. Dobili smo izgled dvorane u kojoj će se održati ždrijeb s točno raspoređenim mjestima na kojima ćemo sjediti, minutažu za fotografe, upute kojih se moramo pridržavati za vrijeme ceremonije itd. Potom nam je pojašnjen proces akreditiranja za samo Prvenstvo i važni datumi.

Lako je ponuditi datume i objasniti akreditiranje, no Katar je realno daleka i skupa destinacija za boraviti preko dva tjedna. Organizatori su se s toga potrudili napraviti pakete koji će predstavnicima medija omogućiti nešto jeftiniji dolazak. Iako ti paketi još službeno nisu objavljeni (bit će u studenom) rečeno nam je da će popust iznositi oko 40 posto na smještaj i avionsku kartu. Rečeno nam je i u kojim hotelima možemo odsjesti, točnije ponudili su ih šest. Izračunali koliko od svakog treba do određene dvorane.

Dvorane kao ključna mjesta Katara 2015.

A sad ono najčudnije i najvažnije. Kompletno prvenstvo igra se u Dohi. Za razliku od svih prijašnjih prvenstava koja se obično igraju u nekoliko gradova ovo će biti u potpunosti u Dohi, u četiri izuzetno moderne nove dvorane - Aspire Dome, Lusail, Al Sadd i Qatar Handball Federation Complex.

U našem planu i programu bio je obilazak svih dvorana, no samo smo u jednu mogli ući. Ostale smo vidjeli iz autobusa. Najveća i najčudesnija od svih bit će dvorana Lusail koja će imati kapacitet za 15300 gledatelja. To velebno zdanje nije ni blizu gotovo. Možete vidjeti samo skele i čelik, ništa drugo. Čak niti oblik ne možete naslutiti.

Druga po veličini je dvorana Al Sadd koja će moći primiti 7700 gledatelja. Al Sadd se također još uvijek gradi, no nije toliko daleko od kraja koliko je Lusail. Prema predviđanjima do studenog bi trebala biti gotova.

Najmanji od svih je Aspire Dome, ali to najmanji uzmite s rezervom. On prima 5000 ljudi, no to je samo jedna polovina te nazovimo je dvorane. Trenutno je u toj polovini nogometni stadion, no uskoro kreću u remont pa će za nekoliko mjeseci čudesno niknuti rukometno igralište. Inače, Aspire je poznata sportska akademija unutar koje se nalazi sva moguća infrastruktura za sve sportove.

Novac može sve

Novca u Kataru ima na pretek. Nemate dojam siromaštva iako takav sloj postoji, no to su uglavnom radnici iz raznih dijelova svijeta. Što sve novac može uvjerila sam se sama. Na svoje oči sam vidjela kako u shopping centru imaju klizalište, dok u drugom (taj nisam vidjela, ali ga reklamiraju na televizijskom kanalu koji govori samo o Kataru) imaju „rijeku“ po kojoj se možete voziti gondolom. Toliko.

Za kraj sam namjerno ostavila dvoranu katarske federacije jer smo u njoj bili i imali priliku iz prve ruke sve vidjeti. Primati će 5580 gledatelja, ali kad uđete čini vam se većom. Nije još u potpunosti dovršena, no u pitanju su detalji kao što su završni radovi u VIP dijelu, te hodnicima i prostoru za medije. Dvorana osvaja na prvi pogled kako izvana tako i iznutra.

Ono što je nas novinare najviše zanimalo su uvjeti za rad, a oni će biti nevjerojatni. Barem to sada tako izgleda. Odlična povezanost press tribine s press centrom i sobom za konferencije. Tu je su i liftovi i stepenice da odaberete što vam je draže i povrh svega tu je kantina samo za predstavnike medija. Već nam je na radionici najavljeno kako ćemo imati sve obroke poslužene u dvoranama pa će zato paketi biti bazirani na noćenju s doručkom.

Ako ste se pitali kako od aerodroma do hotela, pa od hotela do dvorana, ni to neće biti problem. Organizatori su spremni na sve pa tako i prevoziti vas između svih tih destinacija, ali i između dvorana ako poželite u toku dana promijeniti lokaciju.

Ceremonija ždrijeba

Ceremonija možda zvuči pretenciozno za događaj ždrijeba, ali u Dohi je sve pretenciozno pa tako i to. Mjesto održavanja je bio jedan od najluksuznijih hotela u Dohi, tako što nisam nikada vidjela. Da biste ušli u dugačak hodnik koji vodi do dvorane u kojoj se održao ždrijeb morate proći detektor metala, zatim pronaći nekoga tko će vas odvesti do vašeg mjesta u dvorani. Sve je bilo numerirano i detaljno raspoređeno. Visoki dužnosnici Katara razlog su provjerama i detaljno razrađenom planu samog događaja.

Sve je bilo divno i krasno dok taj “show“ nije počeo. Internet je iščeznuo. Bilo ga je ali ga nije bilo. Organizatori su se čudom čudili zašto ih mi novinari napadamo i zovemo jer Internet bi trebao funkcionirati jer su ga netom popravili nakon 40 upita. Međutim, ništa od toga. Na trenutke smo dobivali signal i samo sretnici su uspijevali nešto poslati. Šuškalo se da su signali bili blokirani zbog šeika i visokih dužnosnika jer je, nakon što je sve završilo, internet perfektno radio.

Osim interneta, mana je bio i kronični nedostatak izbornika. Službeno su bili pozvani predsjednici saveza i tako zvani team leaderi, no realno svakom novinaru poslije ždrijeba treba izjava izbornika koji će voditi momčad na Prvenstvu. A samo su rijetki bili tu: Slavko Goluža, Sead Hasenefendić (Tunis), Borut Maček (Iran) i Valero Rivera (Katar). S tim da je sretan bio onaj tko je ulovio Riveru jer je čovjek nakon što je odabrao skupinu iščeznuo.

Ukupni dojmovi i očekivanja

Mladi rukometaši kao pomoćnici i arapski jezik

Bilo je tu svega na ždrijebu osim samog ždrijeba. Sve je započelo laserskim showom jednog mladića, zatim je tu bio govor Predsjednika IHF-a i organizacijskog odbora Prvenstva (sve na arapskom vjerovali ili ne, ali imali smo simultanog prevoditelja u slušalicama). Kroz sam ždrijeb vodio nas je Leon Kalin koji je predsjednik komisije za natjecanja pri IHF-u. Njemu su pomagali mladi i perspektivni rukometaši Katara koji su izvlačili kuglice. Potom je uslijedila konferencija za novinare na kojoj se samo pričao arapski. Svi su govorili tim jezikom i postavljali pitanja na istom. Novinare iz ostatka svijeta otprilike „tko šljivi“.

Ovo nadolazeće Svjetsko prvenstvo biti će sigurno drugačije od svih prethodnih. Neosporivo je da u ovo uloženo najviše novca i da su se organizatori svojski potrudili da ovo bude najbolje prvenstvo ikada. To su i naglasili na ždrijebu, ne samo oni već i predsjednik Međunarodne rukometne federacije dr. Hassan Moustafa. A prema svemu viđenom tako će i biti.

Imala sam priliku biti dio jednog Europskog i jednog Svjetskog prvenstva, ali sigurna sam da će ovo sve nadmašiti. Barem se sada tako čini. Ono što za sad postoji i ono što će tek doći čine se kao najbolji uvjeti za same reprezentacije, ali i za sedmu silu. Kako sada stvari stoje medijima ništa neće manjkati, samo se moraju financijski isprsiti kako bi došli do Dohe i tamo proveli 15ak dana.

Biti će ovo svjetski festival rukometa i luksuza u najbogatijoj državi na svijetu. Hoće li novac moći kupiti i publiku koja bi trebala puniti dvorane još ne znamo. No, jedno je sigurno Katarani vole sport i mnogo ulažu u njega, a Svjetsko rukometno prvenstvo 2015. vjerojatno je samo uvod u ono što nas očekuje na onom nogometnom 2022.

Vrlo brzo nakon završetka najveće nogometne smotre, Svjetskog prvenstva, lopta se počela kotrljati u 1 HNL. Ekipe su se pripremale malo u sjeni Svjetskog prvenstva pa je i prijelazni rok sa pojačanjima ili odlascima igračima prošao pomalo nezapaženo u široj javnosti.

LeBron James tijekom vikenda imao je roditeljskih dužnosti. Najstariji sin, devetogodišnji LeBron James Jr. imao je važnu utakmicu u AAU Fourth Grade National Championshipu, a ponosni otac promatrao je sinove poteze iz prvog reda.

LeBron James Jr. nastupio je za Miami City Ballerse koji su svladali Mississippi DMG s 51:46 uz 11 poena mladog Jamesa.

Potez koji je izazvao oduševljenje kod jednog od najboljih igrača današnjice bio je odličan ulaz i poentiranje pod prekršajem nakon čega su "senior" i "junior" James podijelili oduševljenje na terenu.

Poziv svim vaterpolistima amaterima da se ukrcaju na zabavnu vaterpolo avanturu i pokušaju glavu držati iznad površine mora. Red Bull Sidrun vraća se i ove godine na sunčanu hrvatsku obalu te će plaže Dubrovnika, Rijeke, Šibenika i Zadra okupirati na jedan dan u potrazi za najboljom ekipom iz svakog grada. Najbolji timovi ponovno će skočiti u more na velikom finalu u Zadru i boriti se za naslov prvaka ovogodišnjeg Red Bull Sidruna.

Za one koji su zaboravili kako ovaj vaterpolo koncept izgleda, slijedi kratki opis pravila. Naime, Red Bull Sidrun amatersko je vaterpolo natjecanje 3 na 3 u kojem igrači kao u popularnoj viktoriji igraju jedni protiv drugih na jedan gol uz pomoć neovisnog golmana, koji je za razliku od svih igrača jedini profesionalac. Pobjednička je ona ekipa koja prva ostvari 11 pogodaka ili koja je nakon 10 minuta igre u vodstvu. Prošlogodišnji naslov uzela je ekipa Betula iz Dubrovnika, koju su činili Goran Milić, Niko Šaja, Đuro Musuladin i Marko Iveković, a hoće li ove godine obraniti naslov vidjet ćemo na prvoj postaji natjecanja 3. kolovoza u Dubrovniku.

Vrlo jednostavno, potrebne su ti kupaće gaćice, dva-tri prijatelja (jedan je zamjena) i dođi na plažu gdje čuješ glazbu i vidiš loptu koja leti iznad mora. Potraži informacije o lokacijama, prijavama i pravilima na www.redbull.hr/sidrun i vidimo se negdje na obali. Pobjednici osvajaju putovanje na Veliku nagradu Austrije na stazu Red Bull Ring 2015. godine.

Red Bull Sidrun 2014., kalendar:
3. kolovoz | Dubrovnik
23. kolovoz | Rijeka
24. kolovoza | Šibenik
29. kolovoza | Zadar
30. kolovoza | Zadar FINALE

Kako je natjecanje izgledalo prošle godine pogledaj u videu.

Svi koji smo pratili ovo Svjetsko prvenstvo složili smo se da Brazil ne ulijeva povjerenje. Međutim, u podsvijesti je ostajalo da je Brazil uvijek Brazil te da uz mali vjetar u leđa i k tome domaćinstvo može svakog pobijediti, uz malo sreće čak i osvojiti prvenstvo.

Sportska akademija Mali sportaši poziva sve male sportaše i sportašice te njihove roditelje da na vrijeme rezerviraju mjesto za novu sezonu u sportskim akademijama Mali sportaši...

Nova sezona počinje u rujnu, a zbog velikog interesa, mjesto za vaše dijete možete osigurati i ranije. Prijave će biti otvorene do popunjavanja grupa, nakon čega će biti otvorene liste čekanja.

Kako bi roditeljima olakšali prijavu, od ove sezone, prilikom online prijave roditelji mogu izabrati točan termin, akademiju i grupu u koju žele prijaviti dijete, kako bi što lakše organizirali eventualne obveze u vrijeme treninga.

Grupe su, kao i do sada, podijeljene u različite dobne skupine, počevši od dvije i pol godine pa sve do jedanaest godina.

S ponosom naglašavamo kako od jeseni otvaramo i petu sportsku akademiju. Sportska akademija "Varšavska/Stross" u Varšavskoj ulici, OŠ J.J. Strossmayera, otvara vrata najmlađim malim sportašima koji se mogu priključiti već od dvije i pol godine starosti. U navedenoj akademiji Mali sportaši će provoditi program sportske igraonice.

Lokacije sportskih akademija Mali sportaši

Sportska akademija "Varšavska", dvorana "Balon", Varšavska ulica 19
Sportska akademija "Varšavska/Stross", OŠ J.J. Strossmayera, Varšavska ulica 18
Sportska akademija "Trnjanska", OŠ Trnjanska, Trnjanska cesta 99
Sportska akademija "Sloboština", OŠ Otok, Stjepana Gradića 4
Sportska akademija "Šalata/Voćarska", Voćarska ulica 106

Osim u sportske akademije upisi su otvoreni i za više od trideset vrtića grada Zagreba u kojima Mali sportaši provode sportski program.

Sve dodatne informacije o načinu rezervacije potražite na web stranici malih sportaša gdje se možete prijaviti putem online obrasca za prijavu u sportske akademije i vrtiće.

Više informacija o Sportskoj akademiji Mali sportaši možete saznati na: Mali sportaši website, Mali sportaši FB, Mali sportaši Twitter

Mali sportaši vas kao i uvijek čekaju s osmijehom!

11:30  |  Ja sam Ironman...
04
SRP

Nakon 14:52:24 predivnih sati u neočekivano teškim uvjetima s ponosom mogu reći – JA SAM IRONMAN...

razglednica
Razglednica dana (by: Fanatik)
Pošaljite svoju na fanatik@sportnet.hr!
"Ova Španjolska je puno bolja od one iz 2010. godine"
--Fernando Torres,
nakon poraza od Nizozemske 5:1
srpanj 2014
PONUTOSRIČETPETSUBNED
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 • Fanatik Fanatik
  fanatik
  ... gdje sportnet ide na odmor
 • Psycho Psycho
  psycho
  Piše: Davor Sajko
 • Triatlonac Triatlonac
  triatlonac
  Piše: Goran Markuš
 • Košarka iza ponoći Košarka iza ponoći
  košarka iza ponoći
  Piše: Bernard Jurišić
 • Any given Sunday Any given Sunday
  any given sunday
  Piše: Tomislav Pacak
 • Stručno oko Stručno oko
  stručno oko
  Piše: Samir Toplak